entry-image
СОСТОЈКИ 500 гр ЛИОН чокоadладо за готвење 10 јајца 125 гр путер 200 гр браadшно 10 лажици шеќер ПОДГОТОВКА Чокоadлаadдото и путеadрот се стаadваат во подлаadбок сад. Потоа, на умеadрен оган, се топи смеadсата. Откако ќе се расadтопи, садот се трга од шпоadреadтот и се остава смеadсата да се излади. Јајadцата се матат заедно со шеќеadрот. Потребно е јајadцата малку да се измаadтат, да бидат пенеadсти. Потоа, браadшното го додаadваме постеadпено, со постоadјано мешање, а на крај и растопената смеса со чоколадото. На краadјот, треба да се добие густа и хомоadгена чокоadладна смеса. Калаadпите се мачadкаат со путер и се попрadскуadваат со браadшно, пред да се налее смеadсата во нив. Во меѓуadвреме, се загрева рерadната на 250℃. Се пече само 5 минути.
Сподели:
Наш производ употребен во рецептата
Чоколада за готвење 90гр